Kodeklubben Trondheim sine kurs
Web

Web

Web består av mange byggesteiner og web-kurset lærer deg om tre av disse byggesteinene; HTML, CSS og JavaScript. Ved hjelp av disse tre byggesteinene kan man lage alt fra enkle nettsider til nettleserbaserte spill og applikasjoner. HTML og CSS er en annen type "programmering" enn det man lærer på de andre kursene våre, og går ut på å beskrive hva en nettside skal inneholde og hvordan det skal se ut. Ved hjelp av Javascript, som benytter lignende konsepter som man kan finne i de andre kursene, kan man så lage funksjonalitet til nettsiden man har laget med HTML og CSS slik at den kan bli et spill, en applikasjon eller noe annet man måtte ønske å lage.Kurset er anbefalt for de som er ferdig med Scratch-kurset eller går på i 8. klasse og oppover. Som deltaker på kurset må man ha med egen PC, og det kan være en fordel å ha med PC-mus, men dette er ikke nødvendig.

Meld deg på Web Oppgaver


Swift

Swift

Swift er et nytt og spennende programmeringsspråk fra Apple som brukes til å utvikle applikasjoner til flere ulike plattformer, inkludert iPhone, Mac, Apple TV og Apple Watch. I dette kurset skal vi se på hvordan vi kan utvikle applikasjoner til iPhone, og for å kunne gjøre dette trenger vi en MacBook og Xcode installert. Xcode er en IDE som brukes til å utvikle iOS-applikasjoner og kan lastes ned fra Mac App Store. Det hjelper hvis kursdeltakere allerede er litt kjent med grunnleggende programmering.

Meld deg på Swift Oppgaver


Scratch

Scratch

Scratch er et visuelt, blokkbasert programmeringsspråk. Gjennom å sette sammen forskjellige klosser som utfører oppgaver eller har verdier, kan man blant annet lage enkle spill. Språket programmeres i et gratis program utviklet og vedlikeholdt av "the Lifelong Kindergarten group" på "the MIT Media Lab". Fordelen med Scratch er at det er mulig å se hva koden man har laget, gjør med en gang. Samtidig er det en god introduksjon til programmering.Kurset passer for nybegynnere og er anbefalt fra 4. klasse og oppover. Alt man trenger å ha med som deltaker av kurset er en PC. Det kan også være en fordel å ha med en PC-mus, men dette er ikke nødvendig.

Meld deg på Scratch Oppgaver


Python

Python

Python er et tekstbasert programmeringsspråk som ble utviklet som et fri-programvareprosjekt. Språket har en enkel oppbygging og er lett å lese sammenlignet med andre programmeringsspråk. Programmeringsspråket kan brukes til å lage 2D-spill, til automatisering, vitenskapelig analyse, GUI-applikasjoner og servere. I dette kurset vil det fokuseres på de grunnleggende elementene i Python ved hjelp av noe som heter Turtle. Turtle er et bibliotek, en samling av funksjoner.Kurset er anbefalt for 8. Klasse og oppover, eller for de som er ferdig med Scratch-kurset og trenger litt større utfordringer. Deltakerne må ha med egen PC, og det kan være en fordel med PC-mus, men dette er ikke nødvendig. Man får hjelp med installering av programvare under selve kurset hvis man ikke har gjort dette på forhånd.

Meld deg på Python Oppgaver


Micro:bit, blokkbasert

Micro:bit, blokkbasert

Micro:bit er en mikrokontroller som ble laget i 2016 for å lære barn programmering. En mikrokontroller er en liten og en enkel form for en datamaskin. I dette kurset programmeres den ved hjelp av blokker. Blokkene representerer handlinger og funksjoner eller verdier, og bygges oppå hverandre. Fordelen med blokker, er at det ikke trengs veldig mye kunnskap om programmering for å få til ganske kule ting.Micro:bit har en innebygd LED-matrise, knapper, gyroskop, Bluetooth, temperaturmåler osv. Den kan kobles til datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel. Dette gjør at man blant annet kan lage programmer for å sende meldinger mellom mikrokontrollerne, lage et kompass og få Micro:bit’en til å vise enkle bilder.Micro:bit med blokker anbefales for 4. Klasse og oppover. Vi stiller med mikrokontroller og eventuelt tilleggsutstyr som er nødvendig for å gjøre oppgavene. Barnet må selv ha med seg egen PC og det kan være en fordel med mus (men dette er ikke nødvendig).

Meld deg på Micro:bit, blokkbasert Oppgaver