Kodeklubben Trondheim sine kurs
Scratch

Scratch

Scratch er et visuelt, blokkbasert programmeringsspråk. Gjennom å sette sammen forskjellige klosser som utfører oppgaver eller har verdier, kan man blant annet lage enkle spill. Språket programmeres i et gratis program utviklet og vedlikeholdt av "the Lifelong Kindergarten group" på "the MIT Media Lab". Fordelen med Scratch er at det er mulig å se hva koden man har laget, gjør med en gang. Samtidig er det en god introduksjon til programmering.Kurset passer for nybegynnere og er anbefalt fra 4. klasse og oppover. Alt man trenger å ha med som deltaker av kurset er en PC. Det kan også være en fordel å ha med en PC-mus, men dette er ikke nødvendig.

Meld deg på Scratch Oppgaver


Python

Python

Python er et tekstbasert programmeringsspråk som ble utviklet som et fri-programvareprosjekt. Språket har en enkel oppbygging og er lett å lese sammenlignet med andre programmeringsspråk. Programmeringsspråket kan brukes til å lage 2D-spill, til automatisering, vitenskapelig analyse, GUI-applikasjoner og servere. I dette kurset vil det fokuseres på de grunnleggende elementene i Python ved hjelp av noe som heter Turtle. Turtle er et bibliotek, en samling av funksjoner.Kurset er anbefalt for 8. Klasse og oppover, eller for de som er ferdig med Scratch-kurset og trenger litt større utfordringer. Deltakerne må ha med egen PC, og det kan være en fordel med PC-mus, men dette er ikke nødvendig. Man får hjelp med installering av programvare under selve kurset hvis man ikke har gjort dette på forhånd.

Meld deg på Python Oppgaver


Digital kodekveld

Digital kodekveld

Velkommen til digital kodeklubb med Kodeklubben Trondheim!Vi holder av fire ettermiddager til teknologi, koding og annet moro for alle barn i alle aldre. Kvelden blir gjennomført på vår egen server på chatteclienten Discord. Klokka 18:15 braker klubben løs med en liten introduksjon til et teknologi-tema. Dette kan f.eks. være internett, kunstig intelligens, algoritmer, simulasjoner, kryptografi, sikkerhet eller hacking. Send oss gjerne en melding på discord eller en mail om det er et tema du ønsker å lære mer om!Etter introduksjonen vil det være veiledere tilgjengelig for å svare på alt av kode- og teknologispørsmål. Her kan du selv velge hvilken teknologi du har lyst til å bruke og hva du har lyst til å programmere for at det skal passe ditt nivå. Hvis du ikke vet hva du vil gjøre vil alltid veilederne være tilgjengelige for å tipse deg om programmeringsspråk og oppgaver.Her kan du selv velge hvilken teknologi du har lyst til å bruke og hva du har lyst til å programmere for at det skal passe ditt nivå. Hvis du ikke vet hva du vil gjøre vil alltid veilederne være tilgjengelige for å tipse deg om programmeringsspråk og oppgaver.Vi sender ut en invitasjonslink til Discord-serveren helgen før kodekvelden. Det hadde vært veldig fint om dere prøver å koble dere på før kurskvelden :DGleder oss masse til å møte dere på Discord!

Meld deg på Digital kodekveld