Kodeklubben Trondheim sine kurs
Scratch

Scratch

Scratch er et visuelt, blokkbasert programmeringsspråk. Gjennom å sette sammen forskjellige klosser som utfører oppgaver eller har verdier, kan man blant annet lage enkle spill. Språket programmeres i et gratis program utviklet og vedlikeholdt av "the Lifelong Kindergarten group" på "the MIT Media Lab". Fordelen med Scratch er at det er mulig å se hva koden man har laget, gjør med en gang. Samtidig er det en god introduksjon til programmering.Kurset passer for nybegynnere og er anbefalt fra 4. klasse og oppover. Alt man trenger å ha med som deltaker av kurset er en PC. Det kan også være en fordel å ha med en PC-mus, men dette er ikke nødvendig.

Meld deg på Scratch Oppgaver


Python

Python

Python er et tekstbasert programmeringsspråk som ble utviklet som et fri-programvareprosjekt. Språket har en enkel oppbygging og er lett å lese sammenlignet med andre programmeringsspråk. Programmeringsspråket kan brukes til å lage 2D-spill, til automatisering, vitenskapelig analyse, GUI-applikasjoner og servere. I dette kurset vil det fokuseres på de grunnleggende elementene i Python ved hjelp av noe som heter Turtle. Turtle er et bibliotek, en samling av funksjoner.Kurset er anbefalt for 8. Klasse og oppover, eller for de som er ferdig med Scratch-kurset og trenger litt større utfordringer. Deltakerne må ha med egen PC, og det kan være en fordel med PC-mus, men dette er ikke nødvendig. Man får hjelp med installering av programvare under selve kurset hvis man ikke har gjort dette på forhånd.

Meld deg på Python Oppgaver


Micro:bit, blokkbasert

Micro:bit, blokkbasert

Micro:bit er en mikrokontroller som ble laget i 2016 for å lære barn programmering. En mikrokontroller er en liten og en enkel form for en datamaskin. I dette kurset programmeres den ved hjelp av blokker. Blokkene representerer handlinger og funksjoner eller verdier, og bygges oppå hverandre. Fordelen med blokker, er at det ikke trengs veldig mye kunnskap om programmering for å få til ganske kule ting.Micro:bit har en innebygd LED-matrise, knapper, gyroskop, Bluetooth, temperaturmåler osv. Den kan kobles til datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel. Dette gjør at man blant annet kan lage programmer for å sende meldinger mellom mikrokontrollerne, lage et kompass og få Micro:bit’en til å vise enkle bilder.Micro:bit med blokker anbefales for 4. Klasse og oppover. Vi stiller med mikrokontroller og eventuelt tilleggsutstyr som er nødvendig for å gjøre oppgavene. Barnet må selv ha med seg egen PC og det kan være en fordel med mus (men dette er ikke nødvendig).

Meld deg på Micro:bit, blokkbasert Oppgaver


Kryptografi med Python

Kryptografi med Python

Dette kurset er en introduksjon til kodeknekking,  også kalt kryptografi. Kurset er for de som kan litt Python fra tidligere, spesielt de som er kjent med variabler, lister, tester, løkker og funksjoner. I dette kurset skal vi bruke Python til å lage våre egne hemmelige meldinger, og lære litt om hvordan sikkerhet fungerer på Internett når man skal sende hemmelige meldinger til nettbanken eller via chat.Kurset er for de som kan litt Python fra tidligere, spesielt de som er kjent med variabler, lister, tester, løkker og funksjoner. Kurset er anbefalt for de som er 12 år eller eldre.Oppgavene vi skal ta utgangspunkt ligger på Lær Kidsa Koding sine oppgavesider, i oppgavesamlingen “Kodeknekking” under “Python".Ta kontakt med Tjerand Silde på tjerand.silde@ntnu.no dersom spørsmål.

Meld deg på Kryptografi med Python Oppgaver


ComputerCraft

ComputerCraft

ComputerCraft er en mod (modifisering) til Minecraft som gir deg muligheten til å bygge og programmere datamaskiner og roboter inne i Minecraft-verdenen. Inne i Minecraft programmerer vi i et språk som heter Lua, som ligner mye på Python. Lua er altså et ganske lesbart og enkelt oppsatt, tekstbasert programmeringsspråk. Disse oppgavesettene krever hverken forkunnskaper i programmering eller Minecraft, men en eller begge deler vil nok gjøre dette enda mer spennende!Kurset passer for barn og ungdommer fra 8. Klasse og oppover, eller for de som er ferdig med Scratch-kurset og trenger nye utfordringer, eller har vært borti python fra før av. Deltakerne må ha med egen PC.NB! For å kunne delta i dette kurset må du ha Java-versjonen av Minecraft installert på datamaskinen din. Det er viktig at det er Java-versjonen fordi ComputerCraft-modifikasjonen ikke fungerer med Windows-versjonen av Minecraft.

Meld deg på ComputerCraft Oppgaver